Select Page

što izvodimo? 

usluge

7

Instalaterski radovi u kućanstvima

Adaptacije kupaonica – adaptacije vršimo koristeći materijale i sustave renomiranih proizvođača. Za odvodnu instalaciju preferiramo sustav sa debelostijenim miskošumnim kanalizacijskim cijevima tipa GEBERT Silent PP dok vodovodne instalacije izvodimo troslojnim cijevima od umreženog polietilena sa slojem aluminija marki HERZ, REHAU, TECE ili VIEGA. Naš tim za adaptacije upotpunjuje i keramičar dok za električarske, gipskartonske, soboslikarske i stolarske radove usluge angažiramo partnere profesionalce.

Radovi na izgradnji vanjske kanalizacijske minibagerima koji su takvih gabarita da za njih ne postoji nepristupačan teren.

Montaža ili izmjena sanitarne opreme
popravci i održavanje sanitarne opreme (ugradbenih vodokotlića, mješalica, slavina…)

Centralno grijanje

Ugradnja solarnih sustava za pripremu tople vode i grijanja

Izvedba vanjskih instalacija vodovoda i odvodnje – uz dugogodišnje iskustvo, stečena znanja i vještine te najsuvremenije strojeve i alate najbolji smo partner za izvedbu instalacija s kojim ne želite imati brige i koje će te sami moći održavati bez poplava i potrebe za hitnim intervencijama

7

Detekcija puknuća vodovodnih instalacija

Nabavkom najosjetljivijeg geofona na tržištu osigurali smo vrhunsku uslugu detekcije i sanacije puknuća vodovodnih i drugih instalacija pod tlakom. Geofon njemačkog proizviđača FAST Gmbh, AQUAM 300D u mogućnosti smo čuti i najtiše šumove koje voda proizvodi u dodiru s tlom, prilikom njenog istjecanja iz cijevi. Šumovi se detektiraju odgovarajućim sondama, ovisno o tipu terena na kojem se puknuće traži. Godine 2019. smo uslugu detekcije puknuća digli na najviši nivo nabavkom i implementacijom opreme za detekciju puknuća upuštanjem vodika u instalaciju te detekcijom mjesta istjecanja plina što je izuzetno efikasna metoda kod sitnijih puknuća cjevovoda unutar i van objekata.

7

Odštopavanje kanalizacije

Odštopavanja kanalizacije postaju sve unosnija djelatnost. Uzrok tome je površni pristup rješavanju problema. Uvriježeno mišljenje je da kanalizacija ili “teče” ili “ne teče” te da nema između. Istina je potpuno drugačija. Odštopavanjem odvodnih instalacija bez visokotlačnog čišćenja i ispiranja, u velikoj većini slučajeva se ne riješava problem nego STVARA. Čeličnim sajlama se u većini slučajeva probije čep koji uzrokuje neotjecanje, ali gotovo uvijek u cijevima zaostaje dio krutog materijala (a dovoljan je samo jedan grumenčić) koji uzrokuje usporavanje toka kroz cijev, zaostajanje papira ili sitnozrnatog materijala te na poslijetku, ponovno zaštopavanje cjevovoda. Postupak se ponavlja do u nedogled, sve dok se instalacija ne pregleda iznutra te kvalitetno očisti i ispere.

Odštopavanja kanalizacije vršimo najmodernijim, najkvalitetnijim i najjačim strojevima na tržištu. Mi ne odštopavamo kanalizaciju pa Vam se opet nakon kratkog vremena vraćamo. Mi kanalizaciju odštopavamo, čistimo i ispiremo na način da u njoj ne zaostaju talozi koji uzrokuju usporavanje vode i ponovno zaštopavanje.

Za instalacije malih profila, uz poznate alate kao što su REMS COBRA i slične strojne čelične sajle, koristimo i visokotlačne strojeve za čišćenje i ispiranje taloga sa cijevi što produžuje životni vijek instalacija ali i periode između odštopavanja kod nestručno izvedenih instalacija. Visokotlačni strojevi su renomiranog nizozemskog proizvođača RIONED, u svijetu najjačeg i najpouzdanijeg partnera kod održavanja odvodnih instalacija. Uz visokotlačni stroj RIONED MINIJET za instalacije profila DN 32 mm do DN 110 mm, laku auto prikolicu visokotlačni stroj RIONED HD 50, 2021. godine smo svoj vozni park obogatili novim visokotlačnim strojem tipa RIONED FLEXJET koji osigurava savršeno čiste instalacije bez taloga i zaostalih nečistoća, sve do profila cjevovoda DN 400 mm.

7

CCTV inspekcija kanalizacije video kamerama

Uz odštopavanje, čišćenje i ispiranje kanalizacije, svoj asortiman usluga održavanja smo upotpunili uslugom video inspekcije odvodnih instalacija kojom dobivamo jasnu sliku uzroka zaštopavanja, pojave šljunka i zemlje u cijevima. Kvalitetnom inspekcijom cjevovoda odmah vidimo što je potrebno učiniti s instalacijom da Vam se ista ne zaštopava slijedećih dvadesetak godina.

7

Instalaterski radovi u industriji

Uspješno pratimo i udovoljavamo svim zahtjevima za instalaterske radove u industriji. Koristeći materijale provjerenih karakteristika i dokazane kvalitete, izvodimo radove na izvedbi protupožarne zaštite građevina. Uz standardnu gravitacijsku odvodnju krovova, izvodimo i podtlačne sustave odvodnje tipa GEBERIT PLUVIA. Odvodnju prometnih površina izvodimo gradeći odvodna revizijska okna vodonepropusnim betonima ili predfabriciranim PE-HD, PP ili PE oknima. Koristeći materijale provjerenih karakteristika i dokazane kvalitete, izvodimo radove na izvedbi protupožarne zaštite građevina.

7

Laboratorij

Balog hitne intervencije d.o.o. godine 2022. postaje prva privatna tvrtka u Međimurskoj županiji s akreditiranim laboratorijem prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2017 s metodama za ispitivanje vodonepropusnosti kanalizacijskih sustava prema HRN EN 1610:2015 (EN 1610:2015) Točka 13.2, HRN EN 1610:2015 (EN 1610:2015) Točka 13.3, HRN EN 1508:2007 (EN 1508:1998) Točka te vodoopskrbnih građevina prema HRN EN 1508:2007 (EN 1508:1998) Točka 8.3.

Za nas ovo dostignuće predstavlja potvrdu kontinuiranog kvalitetnog rada i služit će nam kao podstreh ka novim izazovima i širenju stručnih znanja.